Forskøn dit ydre! – fokus på øjnene
5 - stemt: 1

Filmstjerner, sangerinder, modeller – you name it. Alle har de den perfekte hud og det skønneste ydre, men fjerner man alt makeuppen, er de indenunder bare helt almindelige mennesker som du og jeg. Kort fortalt kan lidt makeup gøre underværker, hvis man lægger det rigtigt, og den kan være med til at fremhæve de smukkeste sider af dit ansigt. Øjnene er sjælens spejl, og er noget af det første, man ser ved et andet menneske. I denne guide lægges der derfor fokus på øjenmakeuppen, der fremhæver dine øjne – om det er til hverdag eller fest! Så følg guiden og forskøn dit ydre!

mascaraojenskyggeojenskygge

Hverdags look

Dette skal du bruge: En foundation eller makeupbase, øjenskygger i de brændte/brune nuancer (find gerne en øjenskygge med 3 eller flere forskellige nuancer i), 1-3 øjenskygge pensler, en eyeliner i en farve der passer til dig og en god mascara.

Sådan gør du:

Step 1) Læg en base med din foundation eller makeupbase på hele øjenlåget. Dette gør at øjenskyggen bliver jævnt fordelt, lettere at arbejde med samt holder længere.

Step 2) Læg den lyseste af dine nuancer på hele øjenlåget, dette gør, at det lettere at arbejde de andre farver ind i hinanden, så overgangen i farverne ikke bliver så kontrastfyldt.

Step 3) Læg dernæst din ”base farve” på midten af øjet. Dette er farven, der ligger ca. midt i dine omk. 3 farver, som du arbejder med. Den skal ligges lige ovenpå øjeæblet, når du lukker øjet.

Step 4) Nu ligges skyggerne med din mørkeste farve, og husk at de mørke farver altid skal ligge yderst og de lyst farver skal ligges inde mod næseryggen! Den mørkebrune farve ligges i globelinjen og yderst på øjenlåget længst væk fra næseryggen.

Step 5) Farverne skal nu blandes sammen, så der undgås de skarpe kanter i overgangene. Her er det godt at have minimum 2 pensler at arbejde med. Én pensel kan godt bruges, men anskaffer du dig eks. 3, har du én til de lyse nuancer, én til de mørkere og én du kan blande farverne med. Dette er et meget vigtigt punkt, og er med til at gøre din øjenmakeup lækker og naturlig at se på. Farverne på dit øjenlåg skal nærmest smelte ind i hinanden, dette kræver lidt øvelse, men er det hele værd! Og øvelse gør mester.

Step 6) Nu er din øjenskygge lagt, og du skal nu bruge din eyeliner. Da det er en hverdagsmakeup kan en brun eyeliner med fordel bruges, men ønsker du mere intense øjne, kan du også bruge en grå eller helt sort. Læg en smal streg langs den øverste øjenvippekant, og sørg for at komme godt ned mellem øjenvipperne, da dette vil skabe et mere intenst look og give den effekt, at dine øjenvipper sidder tættere og fylder mere. Et godt trick er at bruge en smal, flad pensel til efterfølgende at fade farven ud med, så den falder mere i ét med din øjenskygge.

Step 7) Til slut lægger du 1-2 lags mascara, alt efter hvor intense du ønsker, at dine øjne skal være. Ofte er et lag nok til hverdag, da man ønsker et naturligt look, der blot fremhæver ens øjne. Sørg for at vælge en god mascara der ikke klumper, og som kan ligges i et jævnt lag. Vær meget opmærksom på, at du ikke får ramt huden med din mascara, så der kommer sorte pletter eller steger på øjenlåget eller under øjet. Et trick du kan bruge for at undgå dette er, at køre rundt om øjet efterfølgende med en vatpind, de steder hvor din mascara evt. har ramt.

 

Aften look, smokey eyes

I store træk skal du bruge det samme som nævnt ovenfor, men i stedet for de lyse naturlige farver kan du nu hive de mørkere og mere intense farver frem. Sørg dog for at bruge farver der matcher din hud-/ øjen- og hårtype. Blondiner kan fx med fordel bruge gyldne, brune og kolde grålige farver. Er du brunette eller har mørkt hår, kan du lege lidt mere med farverne. I guiden her forklares det klassiske og populære ”smokey eyes”-look, som ser godt ud til alle hårtyper.

Det skal du bruge: En foundation eller makeupbase, øjenskygger i hvid, grå og sort, 1-3 øjenskygge pensler, en sort eyeliner i enten fast- eller flydende form, en sort mascara og evt. et par kunstige øjenvipper.

Step 1) Som til din dagmakeup er det også her vigtigt med en god makeupbase for din øjenskygge, læg derfor et lag foundation på hele øjenlåget inden du går i gang.

Step 2) Læg gerne en lys farve som grundfarve på hele øjenlåget, inden du går i gang med de mørke farver. Når den lyse farve er lagt, kan du nu på øjeæblet ligge en lysegrå.

Step 3) Smokey eyes er intense, mystiske og sexede – hvis du altså laver dem korrekt. Det er ikke nok bare at smøre noget sort om øjet. Selvom der her arbejdes i sorte og grå nuancer, er stadig vigtigt at skabe kontraster samt blande farverne godt ind i hinanden. Så til step 3 ligger du godt med sort i globelinjen og på den yderste del af øjenlåget længst fra næseryggen (ikke på hele øjenlåget!). Lad øjeæblet og den inderste del mod næseryggen forblive i de lysere grå nuancer. På denne måde vil dine øjne også virke større.

Step 4) Bland farverne godt ind i hinanden, og har du en hvid øjenskygge kan denne med fordel ligges ved øjenkrogen/inderst mod næseryggen, samt langs dit øjenbryn på knoglen der kan mærkes lige under.

Step 5) Påfør godt med sort eyeliner over øjet samt en streg langs øjenvipperne under øjet. Brug gerne en flad tæt pensel til at blænde eyelineren ind i din øjenskygge. Dette step er med til at give intensitet og virkelig fremhæve dine øjne!

Step 6) Påfør godt med mascara både under og over øjet. Lad gerne første lag tørre og giv det derefter et til, dette vil gøre mascaraen bliver mere jævn, end hvis du tonser det hele på i én omgang. Et tip kan være at gemme en gammel mascara med en god børste, som du efterfølgende kan bruge til at skille vipperne ad. Alt charmen ved dine øjne forsvinder, hvis øjenvipperne er en stor klumpet masse. Et andet godt råd er, at holde resten af din makeup meget neutral, altså ingen farvede læber! Den gyldne regel indenfor makeup er, sæt enten fokus på øjnene eller læberne – ikke begge dele!

 foundationfoundationborstecremeojepen

Det kræver lidt øvelse, at kunne lægge makeuppen helt som man gerne vil, men har du ’redskaberne’ i orden, er du allerede godt på vej! Det kan bestemt betale sig at investere i nogle gode makeup-pensler, en øjenskygge der holder og en foundation der matcher din hudfarve og passer til din hudtype.

Med lidt øvelse når du rigtig langt, så rigtig god fornøjelse!

Tagged with →  

Skriv en kommentar...